Vanaf 2006 ben ik als beeldend kunstenaar aan het werk. Tekenen en schilderen deed ik daarvoor al naast mijn werk. Intussen werk ik in een atelier in Het Hoofdkantoor in Haarlem.
Om meer kennis en vaardigheden op te doen heb ik jaren les gehad van gevestigde beeldend kunstenaars die les gaven in o.a. Atelier 5, de Vrije Academie in Haarlem, Atelier Het Molenpad in Amsterdam. Door de diversiteit aan cursussen en begeleiding van deze beeldend kunstenaars heb ik kennis gemaakt met zowel de figuratieve als de abstracte kunstvormen, opvattingen en ziens-wijzen en een veelheid aan materialen.

In mijn werk vind je de aandacht terug voor de natuur en dingen die we in het gewone dagelijks leven tegen komen. Dingen waar mensen soms zo aan voorbij gaan, vragen mijn aandacht, worden uitvergroot door vorm, kleur of eenvoud. Mijn onderwerpen en thema’s ogen op het eerste gezicht eenvoudig. Ik probeer met eenvoudige middelen veel te vertellen. Het werk dat ik nu maak balanceert tussen figuratief en abstract. Ik tast af en onderzoek de grenzen tussen deze twee kunstvormen.

MARIANNE BERGSMA (1950)

TENTOONSTELLINGEN
2018 Kunstlijn in Ateliercomplex Het Hoofdkantoor
2017 Kunstlijn in Ateliercomplex Het Hoofdkantoor
2016 Art IJmuiden / Felison cruise Terminal
2015 Heemsteedse Kunstbeurs
2015 Kunstkelder Raaks Halle / Vijfhoek kunstroute, Haarlem
2015 Kunstlijn Haarlem / Hoofdkantoor
2014 Art IJmuiden / Felison Cruise Terminal
2014 Kunstcentrum De Kolk Spaarndam
2011 Het Vierkante Ei Locatie: De Hermitage Amsterdam
2010 Kunst in de Streek Locatie: Hoofdstraat 60 Hillegom
2009 Paa’s meubelshow Jan en Piet Museum

Groepsexposities: Lenie Verkerke Kloostergangen Haarlem
Groepsexposities: Helmuth van Galen Schalkwijk Uit de Kunst

Marianne Bergsma